CZ EN SK

Miért nem frissül az AliExpress követőszámom?

A legtöbb AliExpress csomag minden probléma nélkül menetrend szerint érkezik. Ha azonban a vártnál tovább késik, vagy a nyomkövetési szám nem mutat mozgást, akkor elkezdünk aggódni, hogy probléma történt, és nem érkezik meg. Az AliExpress az ügyfélszolgálati oldalán jól elmagyarázza, mit kell tenni ilyen esetekben. Akárhogy is, itt egy magyarázat a leggyakoribb okokra, amelyek miatt a rendelése nem mozdul el és nem érkezik meg, valamint néhány trükk a megoldáshoz.

Mi a teendő, ha az AliExpress-rendelés nem érkezik meg

Ha az AliExpress-en vásárol, látni fogja a becsült szállítási dátumot. Ha a becsült dátum lejárt, és nem kapta meg rendelését, ne vesztegessen több időt, és kövesse az alábbi lépéseket, mert a várakozással pénzt veszíthet. Ne feledje, hogy a szállítási társaság (általában az állami posta) leterheltségétől függően a rendelések egy kicsit tovább tarthatnak a legfontosabb dátumokon, például karácsonykor, amikor sok a munka.

Ellenőrizze a nyomkövetési számot

Amikor az eladó elküldi a csomagodat, megad egy nyomkövetési számot, hogy tudd, hol tart a rendelésed. Különféle szállítási módok léteznek, némelyik nem követhető, de általában a szállítók szabványos AliExpress szállítást használnak, amely egy nyomon követhető szállítási mód. Jelentkezzen be AliExpress-fiókjába, és keresse meg a követési számot a rendelési listában. Ha rámutat, láthatja a megrendelés legfrissebb állapotát, bár javasoljuk, hogy kattintson rá, ha további részleteket szeretne látni, vagy más webhelyeket, például a 17track.netet használjon.

A rendelés állapotlistájában láthatja, hogy a csomagja merre tart: attól a pillanattól kezdve, hogy elhagyja az eladó raktárát, egészen az Ön házhoz szállításáig a nyomkövetés rögzíti a csomag minden mozgását. Ha még nem érkezett meg, megnézheti, hol állt meg, az alábbiakban elmondjuk, mi az oka, és mit tehet. Az is előfordulhat, hogy úgy tűnik, hogy a rendelést kézbesítették, de Ön nem kapott semmit, és nem szállították ki egyik szomszédnak sem. Ebben az esetben felkereshet egy olyan webhelyet, mint a trackitonline.ru, ahol a szállítmányszám megadásával megtudhatja, melyik városba szállították ki a csomagot (ez a vita megnyitásakor bizonyítékul szolgál).

Lépjen kapcsolatba AliExpress-kereskedőjével

Az eladó az egyetlen, aki hivatalosan reklamálhat a fuvarozónál, ezért ha nem érkezett meg AliExpress csomagja, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot az eladóval is. Tudnak ajánlani nekünk egy jó megoldást, vagy ellenőrizni tudják a szállítmányozó ügynökséggel, hogy mi történt a rendeléssel. Ne feledje, hogy a vitát először az eladóval tárgyaljuk, és ha nem születik megállapodás, az AliExpress beavatkozik a vitába, így ha az eladó megérti a problémát, elfogadja a vitás javaslatát, és Ön hamarabb megkapja a pénzét.