CZ EN SK

Megbízható trükkök az eredetiek és a replikák megkülönböztetésére az AliExpressen

Amint azt már észrevette, egyre nehezebb replikákat találni az AliExpress-en a több éve érvényben lévő korlátozó intézkedések miatt. Mindazonáltal Kína még mindig a hamisítványok menedéke, és sok eladó megpróbálja eredetinek kiadni a dolgokat, még ha nem is azok. Ezért adunk egy sor tippet, hogy biztosan valami eredetit vásároljon.

Válasszon megbízható üzleteket

Mindig olyan üzleteket válasszunk, amelyekben a vásárlók jó vélemények vannak, és amelyek fotókat, tapasztalataikat adják meg, és amelyek szintén hosszú múltra tekintenek vissza. Honnan tudhatom, hogy egy vállalkozás megbízható-e? Nagyon egyszerű: csak látogassa meg az üzlet kezdőlapját, és keresse meg az elmondottak összefoglalóját. Ezen túlmenően, sok ilyen üzlet a "Legjobb márka" felirattal van ellátva.

Mit jelent a "legjobb márka" az üzlet számára?

Csak a legjobb üzletek és az AliExpress által ellenőrzött üzletek rendelkeznek a kiválóság szimbólumával, amelyet jó értékelésükkel érdemeltek ki. Ezekben az üzletekben biztos lehet benne, hogy közvetlenül a márkától vagy egy hivatalos forgalmazótól vásárol. Röviden, ha ezekben az üzletekben vásárol, biztos lehet benne, hogy a kapott termék 100%-ban eredeti.

Hogyan lehet megkülönböztetni a replikát

Ezeket általában nagyon alacsony áron árulják a rövid időn belül (kevesebb, mint egy év, vagy akár hónapok) alapított üzletekben, amelyek szintén alacsony minősítéssel rendelkeznek. Amint az AliExpress csalást észlel, azonnal lezárja az üzletet és megbünteti az eladót. Ezen túlmenően, sok ilyen üzlet felismerhető, mert a nevük "Store" vagy "Store" plusz egy numerikus kód.

Nem vagyok biztos benne, hogy a rendelésem eredeti-e

Sokféle másolat létezik, a leggyengébbtől (amely nagyon rosszul utánozza a terméket) az úgynevezett "eredeti minőségig" (első pillantásra nagyon nehéz felismerni). A ruházati cikkek vagy kiegészítők esetében az egyik ok az anyagminőség és a ruha felületi minőségének gyanúja. A sok laza cérnával és ragasztónyomokkal ellátott, rossz ruházat annak a jele lehet, hogy a termék nem eredeti. Másrészt az olyan elektronikai termékeknél, mint a mobiltelefonok, ellenőrizni kell, hogy a műszaki adatok valóban megfelelnek-e annak, amit kapott (kamera megapixel, belső memória, operációs rendszer, készülék simasága, ...).