CZ EN SK

Hogyan válasszunk viszonteladót és kerüljük el az AliExpress csalását?

Az AliExpress egy vezető kínai online piactér, Kína leghíresebb online eszközének, az Alibabának a terméke. Mint minden piacon (online és offline), jó és rossz is megtalálható az AliExpressnél. Ez a cikk néhány tippet ad hogyan lehet megszabadulni a csalóktól, akik megtévesztésre várnak az AliExpress.com-on ..

1. Ne fizessen az eladónak offline

Az AliExpress fizetési rendszert biztosít a webhelyen belül, amelyet a Purchase Protection Protocol támogat. Ha olyan terméket lát, amelyik tetszik, a Vásárlás most gombra kattintva fizet a szállító termékoldalán.

Amikor a Vásárlás most gombbal fizet, az AliExpress visszatartja a fizetést mindaddig, amíg meg nem erősíti, hogy a szállító kiszállította a terméket. A szállító hozzáférést kap fizetésére csak akkor, ha igazolja, hogy a terméket kiszállították. Ez bizonyos védelmet nyújt Önnek, és biztosítja, hogy a szállító szállítsa Önnek termék. A csaló azonban beszállítónak adja ki magát, és fizetést kérhet az AliExpress biztonságos fizetési rendszerén kívül. Ők tudnak ajánlani sokkal olcsóbban árulja a terméket, mintha az AliExpress.com-on keresztül fizetne, csak azért, hogy elcsábítsa.

Bármely offline szállítóért való fizetés kockázatos, mivel a fizetését nem védi az AliExpress, ezért ha az eladó nem valódi, elveszíti a pénzét.

A biztonság kedvéért mindig a Vásárlás gombbal fizessen. Ha így tesz, a vásárlóvédelmi rendszer hatálya alá tartozik, és teljes visszatérítést kap, ha a szállító nem szállítja ki az Ön által megrendelt terméket.

2. Kommunikáljon az eladóval az AliExpressen keresztül

Bármilyen termék fizetése előtt érdemes felvenni a kapcsolatot az eladóval. Főleg, ha magyarázatra van szükséged ezzel kapcsolatban A termék jellemzői.

Az AliExpress.com beszállítójával való kapcsolatfelvételhez egyszerűen kattintson a Visszajelzés fülre bármely termékoldalon beszállítóját, majd kattintson a Kapcsolatfelvétel most hivatkozásra a bal oldalsávban üzenet hagyásához. Kommunikáljon az eladóval és ellenőrizze a termék tulajdonságait. Egyes eladók gyengébb minőségű utánzatokat árulnak. Például megtalálható egy 4,7 hüvelykes Galaxy S4 okostelefon az 5,0 hüvelykes helyett.

3. A termék megerősítése előtt ellenőrizze a leszállított termék minőségét

Amint már említettük, az AliExpress vásárlóvédelmi rendszerrel rendelkezik, és visszatartja a fizetést, amíg meg nem erősíti a megrendelés kézbesítését. A befizetést csak ezután engedjük át az eladónak.

Ezért a kézbesítés megerősítése előtt fel kell nyitnia a csomagot, és ellenőriznie kell, hogy a kiszállított áru pontosan olyan, mint amit megrendelt. Mert ha korábban visszaigazolod a kézbesítést, akkor nehezebb lesz visszakapni a pénzt.

4. Legyen óvatos azokkal a termékekkel, amelyek ára túl alacsonynak tűnik

Ha az ár túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor összpontosítson inkább az eladó visszajelzéseinek értékelésére és árként értékeli a fogyasztói termékértékeléseket.

5. Építs ki kapcsolatot a beszállítókkal

Ha megbízható beszállítót talál az AliExpressen, ragaszkodjon hozzá, és építsen vele hosszú távú kapcsolatokat. Ne keress másik beszállítót minden alkalommal, amikor vásárol, kivéve, ha meglévő szállítója értékesíti a megvásárolni kívánt terméket.

Minden alkalommal, amikor beszállítót vált, megnő annak esélye, hogy rossz kezekbe kerül. A kapcsolatok építése az üzleti életnek is jót tesz, mert a beszállító megbízik benned, és jobb ajánlatokat tud ajánlani, a kapcsolat előrehaladtával.

Bármely piacon való kereskedés mindig kockázatokkal jár, de egy olyan felelős piac, mint az AliExpress.com, védelmet nyújt mind a vásárlók, mind a eladók. Használja ki a védelmi rendszer nyújtotta előnyöket, és biztonságban lesz.